De onderlinge wedstrijden zijn verdeeld over de zaterdagavond en de hele zondag. 

 

De zaterdagavond

 

Op zaterdagavond zijn er alleen dressuurwedstrijden. Welke categorieën op zaterdag rijden kunnen we niet van te voren vertellen. Dit hangt af van het aantal deelnemers per categorie. Ook proberen we dit te verdelen zodat niet altijd dezelfde groep op zaterdag rijdt.

 

Vanaf ongeveer 17:45 kan je beginnen met los te rijden, dat betekent dus dat je van te voren je pony verzorgt moet hebben! Om precies 18:00 beginnen we met de wedstrijd en we hopen rond 21:00 klaar te zijn, maar dat hangt af van het aantal deelnemers.

Mocht je de laatste ruiter/amazone zijn voor jouw pony, dan verwachten we dat je de pony naverzorgt. Er zijn een paar mensen op stal om je te helpen als dat nodig is.

 

De zondag

 

Zondagochtend beginnen we om 9:00 met de wedstrijd. Het losrijden begint weer een kwartier van te voren en uiteraard moet je pony dan klaar zijn. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn we rond 13:00 klaar met de dressuur en beginnen we een half uurtje later met het verkennen van het parcours voor de springwedstrijd. Een springparcours duurt niet zo lang. Het is dan ook heel moeilijk om exact te bepalen wie er hoe laat aan de beurt is. We verwachten dan ook dat je in de buurt blijft zodat je op tijd weer op de pony zit. Nadat de eerste groepen gesprongen hebben kunnen de laatste groepen het parcours verkennen Daarna gaat het springen gelijk verder.

 

Als het springen is afgelopen, worden alle hindernissen weer opgeruimd en de punten van alle onderdelen opgeteld. We eindigen de dag tussen 4 en 6 met de uitreiking van de dagprijzen. Bij de laatste wedstrijd van het jaar volgt ook nog de bekendmaking van de clubkampioenen.

 

Belangrijk is dat je de zaterdagavond en de hele zondag beschikbaar bent, en dat je ruim op tijd (een uur voor je verwachtte starttijd) aanwezig bent.