Algemene dagindeling

De zaterdag

Op zaterdagavond zijn er dressuurwedstrijden. Welke categorie(ën) op deze avond rijden kunnen we van te voren niet vertellen. Dit hangt namelijk af van het aantal deelnemers per categorie, ook proberen we dit af te wisselen tussen de verschillende categorie(ën) zodat niet altijd dezelfde groep op zaterdag rijdt. we beginnen op de zaterdagavond vanaf ongeveer 17:45, dan kun je met losrijden beginnen, dat betekent dus dat je van te voren je pony klaar (gepoetst en eventueel gevlochten/geknot) moet hebben! Om precies 18:00 beginnen we met de wedstrijd en we zijn dan meestal rond 21:00 klaar, maar dit hangt af van het aantal deelnemers. Ben je de laatste ruiter/amazone die op de pony/paard rijdt dan verwachten we dat je de pony/paard na verzorgt. Er zijn een paar mensen op stal om je te helpen als dat nodig is.

 

De zondag

Op de zondag beginnen we om 9:00 met de wedstrijd. Het losrijden begint weer een kwartier van te voren en uiteraard moet je pony/paard dan klaar zijn. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn we rond 13:00 klaar met de dressuur en beginnen we een half uurtje later met het verkennen van het parcours voor de springwedstrijd. Een springparcours duurt niet zo lang. Het is dan ook heel moeilijk om exact te bepalen wie er hoe laat aan de beurt is. We verwachten dan ook dat je in de buurt blijft zodat je op tijd weer op de pony/paard zit. Nadat de eerste groepen gesprongen hebben kunnen de laatste groepen het parcours verkennen Daarna gaat het springen gelijk verder. Als het springen is afgelopen, worden alle hindernissen weer opgeruimd en de punten van alle onderdelen worden opgeteld. We eindigen de dag tussen 16:00 en 18:00 met de uitreiking van de dagprijzen. Bij de laatste (derde) wedstrijd van het jaar volgt ook nog de bekendmaking van de clubkampioenen.

 

Belangrijk is dat je de zaterdagavond en de hele zondag beschikbaar bent, en dat je ruim op tijd (een uur voor je verwachtte starttijd) aanwezig bent.